• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

1895 ijsgang

In het Biesbosch Museumeiland wordt woensdag 18 maart de lezing "verleden, heden en toekomst van de Biesbosch" gehouden in het kader van het komende Biesboschjaar 2021, de herdenking van 600 jaar Biesbosch. Wil Borm, van de Adviesgroep Borm & Huijgens, belicht voor de pauze in vogelvlucht de periode van de laatste ijstijd naar het heden. Na de pauze presenteert Dick Butijn, van Adviesgroep De Haakse Zeedijk, een langetermijnvisie voor een klimaatbestendig West-Europa met kansen en ontwikkelingen voor de Biesbosch en het zuidwesten van Nederland.

Voor de pauze bieden Cor Huijgens en Wijnand van Gils het historisch Register Deeneplaat aan het bestuur van de Stichting Biesbosch MuseumEiland aan inclusief een ijsmeter die in het verleden gebruikt werd om het gevaar van kruiend ijs tijdig te kunnen inschatten.

Zoetwatertekorten, zeespiegelstijging en klimaatverandering staan volop in de belangstelling. In deze lezing staat de bezinning die plaatsvindt op een duurzame planvorming voor een klimaatbestendig land centraal. Heemkundekringen, natuurinstanties, waterbeheerders en een ieder die zich interesseert in een klimaatbestendige toekomst van Nederland is van harte welkom op deze avond.


Inloop is vanaf 19.00 uur. De lezing begint om 19.30 uur en duurt uiterlijk tot 22.00 uur. De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen € 7,50. Reserveren is verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.haaksezeedijk.com