• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

burcht werkendam 550 resized

Werkendam had ooit een kasteel en niemand weet meer hoe het eruit zag. Op donderdag 8 maart  vertelt Hans Koopmanschap, op uitnodiging van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a., over het voormalige kasteel bij 'De Burcht' in Werkendam. Hij baseert zijn verhaal mede op de archeologische vondsten, die zijn team in 2016 deed.

Hans Koopmanschap was als projectleider en archeoloog (Antea Group) betrokken bij de opgravingen in 2016 op het terrein bij De Burcht. Op 8 maart neemt hij ons mee in de uitwerking van het archeologisch onderzoek. Als we kijken naar wat we archeologisch van het kasteel van Werkendam ter hoogte van de huidige "Burcht" weten, dan zijn we vooralsnog snel klaar. Nog steeds ontbreekt het romantische plaatje van kloeke torens oprijzend uit een brede gracht. Maar Koopmanschap en zijn team ontdekten wel iets anders: de burcht van Werkendam blijkt een grote moerasburcht te zijn geweest.

Wat is dat voor een soort burcht? Koopmanschap neemt ons op deze avond mee in zijn speurtocht naar de bronnen en mag in overleg met de gemeente Werkendam ook putten uit de eerste voorzichtige resultaten van de uitwerking van het onderzoek in 2016. De rapportage daarvan wordt later dit jaar verwacht, dus als vereniging hebben we de primeur.

De lezing wordt gehouden in De Ontmoeting (Hoogstraat 32, Werkendam). Niet-leden betalen € 5,- entree. De lezing begint na de jaarvergadering, zo rond de klok van kwart voor negen.

www.historiewerkendam.nl