• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

RCE 1975 Gemaal peerenboom kleinn 198410

Enkele mensen in de regio werken aan een boek over de wereld van diesel- en elektrische gemalen, watermolens, vlieten, boezems, gantels, heulen, stuwen en sluizen. Voor de ruilverkaveling zorgden meer dan 35 waterschapjes dat de gemeente Altena droge voeten hield en dat sloten juist bijtijds werden gevuld.

De schrijvers zoeken voor dat boek mensen die over hun herinneringen of die van hun familie willen vertellen. Bijvoorbeeld mensen die als machinist op een watermachine werkten. Of er bij woonden, of als polderwerker, boer of visser betrokken waren bij of belang hadden bij het zorgen voor een goed waterpeil in ons Altena. Of wellicht ligt er op zolder nog gedrukte of handgeschreven documentatie over die tijd.

Ook zoeken ze nog foto’s van diverse watergemalen van voor de ruilverkaveling. Ook foto’s van mooie vlieten, boezems, bruggetjes, sluizen etc. zijn welkom! Wellicht dat in het familiealbum foto’s zitten waarop verdwenen water en watergerelateerde objecten zoals gemalen of historische bruggetjes het decor vormden.

Weet je meer of heb je tips? Mail dan naar Bas van Andel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0416391858.