• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft haar jaarvergadering en lezing op dinsdag 17 maart gecanceld vanwege voorschriften over het Corona virus. De lezing wordt nu later in het jaar alsnog gehouden. De lezing zou gaan over het familiebedrijf Zwaluw Reizen B.V. in Giessen. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en nog steeds actief is.  

Zwaluw

 

De bijdrage met veel beeldmateriaal, wordt verzorgd door Wim de Graaf, bestuurslid van de Kring. De bijeenkomst in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat 4 in Giessen begint om 19.30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering. Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.

De familie Elshout is, zeker in zakelijk opzicht, maar ook maatschappelijk gezien, van groot belang geweest voor het dorp Giessen en omgeving.  Wanneer en door wie is het bedrijf echter opgericht? En hoe heeft de onderneming zich verder ontwikkeld en staande gehouden na de oprichting in de eerste jaren met veel concurrentie? Het zijn vragen die in de presentatie aan de orde komen. De jonge ondernemer Elshout is in de jaren twintig van de vorige eeuw mede bepalend geweest voor het ontstaan en de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de streek.