• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

1. Secretarie Meeuwen

WIJK EN AALBURG – Op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg wordt dinsdag 6 november een foto- en filmavond gehouden door Streekarchief Langstraat Heusden Altena in samenwerking met Erfgoed Altena. De avond vormt de opening van de reizende expositie ‘Van Emmikhoven tot Altena’ in de gemeente Aalburg.

Vanaf 19.00 uur is men welkom op het gemeentehuis voor koffie of thee en kan de expositie bekeken worden. Om 19.30 uur begint het programma en wordt er uitleg gegeven over de beeldbank van het Streekarchief waar vele foto’s en films te vinden zijn. Daarna zullen filmfragmenten vertoond worden van de kernen Genderen, Drongelen, Eethen, Veen, Wijk en Aalburg en Meeuwen uit de jaren zestig van de twintigste eeuw.

De expositie ‘Van Emmikhoven tot Altena’ vertelt het verhaal over de veertien voormalige gemeenten in de regio aan de hand van evenzovele banners. Ook worden voorwerpen met wapens en logo’s van de vroegere gemeenten getoond. Bij de expositie behoren twee puzzels; een legpuzzel bestaande uit de veertien gemeenten en een fotopuzzel waarmee deelnemers een dinerbon kunnen winnen bij het Oude Raedthuys in Woudrichem. De expositie zal tot en met 23 november te zien zijn op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg. Maandag 26 november verhuist de expositie naar het gemeentehuis in Werkendam. Daar wordt maandag 3 december een foto- en filmavond gehouden.